tisdag 28 december 2010

Tur man tar rätt på allt

I bland förbannar jag alla saker jag samlar på mig som bara tar plats men när det gäller sånt som har med fika och bakning så blir jag helt lyrisk. Tänk gamla vackra kaffe koppar eller alla olika bakformar som fanns förr, de går inte av för hackor.

DSC_0243

Jag har ju en dröm och det är att ha ett kaffe med alla sorters gamla kakor som farmor och mormor bakade då jag var liten tös. Vissa av de gamla recepten har jag och vårdar dem ömt.

DSC_0246

Jag har gjort farmors hästskor, hennes våfflor ni vet i sånt där man gör i ett gammalt järn som i dag inte passar sig att ha på dagens keramik hällar. Fast det har jag trotsat och gjort på min (fast det är min brors järn, som jag hoppas få låna i fler än de åren jag haft det)

DSC_0244

Men i dag efter jobbet tog jag och gjorde struvor, hade ett järn liggandes men aldrig vetat hur man gjorde men då Ernst visade hur enkelt det var så måste jag ju pröva. Å det blev godare än de man kan köpa eller kunde köpa i affärerna, så min son nu kan du få dem igen för jag kan göra dem själv.

6 kommentarer:

 1. Ja, tänk va bra han är att ha den där Ernst! Det såg ju så himla lätt ut att baka struvorna. Jag har aldrig ens provsmakat en struva. Är det gott? Vackra, är som i alla fall.
  Kram till Dig!
  Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Hoppas att din jul varit bra. Hembakade struvor... så gott det har jag inte gjort mer än en gång i mitt liv. Ha en riktigt bra dag kram

  SvaraRadera
 3. Så smarriga struvorna ser ut! Har aldrig provat göra egna. Och inte kan jag minnas att jag ätit såna heller...men jag vet att dom brukar finnas på julborden ibland.
  Här städas tomtarna ut idag, liite tidigt kanske men efter en veckas besök behövdes storstädning inför nyår o det kändes lika bra att ta undan då:)
  Ha en mysig afton!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Jag fullkomligt älskar Struvor...köpte en stor låda innan jul men den ä så klart slut...att göra egna...missade det avsnittet med Ernst...ska se om det går att se på "play"...Klenätter gjorde jag för ganska många år sedan och mitt i sommaren...ville prova o det blev väldigt goda...
  Ha det så gott nu och ett Gott slut på det gamla året!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 5. Struvor som är så gott..kan nog tro att de tär lite pilligt att göra dom..skulle aldrig våga, bakas det här så blir det mest mjuka kakor, ha det så trevligt i storstan och behöver du hissgardiner så är det bara att du hör av dig..:-) kramen

  SvaraRadera
 6. Åh så gott jag älskar struvor..men vi hann aldrig göra några i år..Nu önskar jag dig och din familj ett fint slut på detta året och ett riktigt Gott Nytt år..Kram Susanne

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck