onsdag 22 februari 2012

Nära naturen

I dag hade jag hoppats på att ta mig ut på en bil tur, men det är snorhalt ute. Det är stor problem i vår stad då de dragit in på allt vad snö/is röjning och sandning innebär. Ut efter vår väg finns det hjulspår som är 10cm djupa och då mitt i vägen, med bil blir det problem att ta sig åt sidan vid möte av annat fordon.

För de gående skall vi inte tala om, is på sidan av vägen som ej blivit sandad eller röjd, skall tilläggas att det inte finns någon gångbana eller väggren. Usch vad arg jag blir, tänk att de bara skall spara men inte tänker på vad det gör med trafikanterna. Tidningarna tar upp det ideligen, men kommunen bara lovar och lovar och när det inte blir av skyller de på väderprognosen. Har ni det lika i era kommuner?

Kände att jag måste skriva av mig, nog om detta.


I år har vi matat fåglarna, vi har inte behövt det tidigare men efter att fåglarna flög och kikade in genom fönsterna för att få uppmärksamhet så bestämde vi oss för att hänga upp talgbollar utan för köksfönstret.


Det är så mysigt att sitta i köket och kika ut på alla olika fåglar som kommer och äter. De slåss och beter sig så tokigt. Det är så härligt att ha naturen så nära, älg, fasan, rådjur springer ofta på baksidan och det är en lycka att få se dem på nära håll.


2 kommentarer:

 1. Hejsan

  Vilka härliga fågelbilder. Det är kul med fåglar. Kolla in min gås i mitt senaste inlägg...hehe. Han var för go som bara stod där och tittade.

  SvaraRadera
 2. Ja nog är det halt alltid! Här har varit totalkaos i trafiken idag med underkylt regn. Nästan all busstrafik är inställd och folk krockar och kör i diket. Hu så hemskt!
  Jag tycker oxå att det är så roligt att sitta och titta på alla tacksamma små fåglar som kommer och äter utanför fönstret. På natten kommer en råbock och hans fru och äter under fågelbordet utanför dom stora fönstren i vardagsrummet. Jag brukar lägga ut lite morötter till dom. Jag har försökt fota dom, men dom upptäcker minsta rörelse och sticker iväg.
  Ha en fin fortsättning på Din dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck