söndag 19 juli 2009

Rabarber marmelad

Mina rabarber har inte vuxit som de brukar, upptäckte igår att bladen var så stora så de har inte fått tillräckligt med vatten. Så jag plockade av massor i går. Och vad gjorde jag med dem….

DSC_0190

Jo den supergoda rabarber marmeladen, mums vad god den blev. Receptet hittade jag hos någon av er bloggare, jag ändrade lite och tog bort mandeln och la till vaniljsocker i stället, det var inte fel.

DSC_0198

Hoppas på att rabarberna tar sig så jag kan göra mer marmelad och någon paj, har inte gjort en enda i år vilket är ovanligt brukar ha bakat en massa vid det här laget.

DSC_0197

Dagen förövrigt (lördag) har varit helt suverän, spenderat en massa tid ute i solen och talat med våra grannar.

Fick ett fågelbad av Jenny och Anders (grannarna) som var på väg till tippen, men den visar jag en annan dag.

För just nu är jag så stolt över min egenkokade marmelad, skall skaffa ädelost och se hur det går i hop.

8 kommentarer:

  1. Vad gott rabarbermarmelad.Vad duktig du är.Fågelbad ska bli kul att se någon gång.:Ha en skön söndag kramizar ~~~~~RITA~~~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Låter gott det där! Själv har jag faktiskt gjort paj i år. Men bara en gång:)

    Testade att göra körsbärssaft i veckan och den blev god:)

    Kram Annica

    SvaraRadera
  3. Här har gjorts en massa pajer i år...ovanligt många faktiskt...det sista var på röda vinbär...Det lät märkligt ed ädelost o rabarbermarmelad...måste få en rapport om hur den kombinationen blev...
    Känner mig trött...ska sova en liten stund till och sen är det sista natten för helgen att jobba...lugnt men ändå ska man vara på plats o vaken...

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  4. Härligt med marmelad :-) Och att den är egengjord är ju speciellt. Vi har inte hjaft jättemycket regn idag, men lite.

    Krams!

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Här kommer länken du frågade om, men texten är tyvärr på finska. Men längst nere till höger finns ett föremål som fångade mitt intresse.

    http://www.ortodoksi.net/index.php/Suitsuttaminen

    In i föremålet ska en kolbit och torligen någonsorts kåda placeras så det ska börja dofta.
    Kamomilla

    SvaraRadera
  6. Det där låter hur gott som helst...och vilka härliuga gamla glasburkar du hitta...nu dyker barndomsminnena upp igen...ha en skön kväll, här regnar vi bort, kramen

    SvaraRadera
  7. SER ju urläckert hot ut ju!!!! Det med brie...MUUUMS!!! Fina burkar med!!


    ~♥Trevlig Söndagskväll Millan♥~
    ~~~***~~~~~***♥♥♥***~~~~~***~~~

    SvaraRadera
  8. Javisst borde man ta tillvara naturens godsaker bättre!

    Dottern gjorde fantastiskt goda hallonmuffins idag och så blev det kladdkakemuffins med hallon och grädde oxå. Jag älskar verkligen hallon och maken min tycker inte om det så jag får slåss för att ha mitt hallonland kvar;)

    Kram Annica

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck