tisdag 18 augusti 2009

Alzimers?

Tänk vad svårt det kan vara att komma ihåg saker när det är fullt i hjärnan. En dator måste tömmas i mellan åt för att minnet inte skall ta slut, hur skall vi människor göra?

DSC_0070 (3)

Jag får ingen varning om att minnet börjar ta slut, utan det blir bara blankt, har jag sagt det, har jag gjort det, vad la jag den? Det är vardagsmat för mig.

DSC_0061 (3)

Det är inge kul att upprepa sig för fjärde gången och få till svar, du har sagt det redan. Man kan minnas saker man gjorde för 20 år sedan men var  la jag en sak eller frågade jag det, det försvinner fort.

DSC_0059 (3)

Själv har jag just nu så mycket som rör sig i mitt huvud, beslut som skall tas för övervägande, frågor som skall ställas, tider att passa eller saker jag lovat hjälpa till med gör att jag glömmer viktiga saker lätt.

 DSC_0066 (3)

Jag har inte alzimers vad jag vet, utan det är från den tiden jag jobbade och ville för mycket som jag tog slut och denna symtom blossar upp vid stressade och pressade situationer.

 DSC_0057 (3)

Så jag kanske skulle använda detta block och skriva i alla viktiga saker som jag måste komma ihåg.

Det är min syster som har klätt in ett kubblock i papper, jag har nog flera som hon gjort, skall bara minnas vad jag lad dem.

 

8 kommentarer:

 1. Känner igen detta problem :P

  SvaraRadera
 2. ´Du det där fenomenet är jag bekant med...o speciellt då det är mycket runt mig...ord i meningar kan komma fel och jag pratar galet...hemskt är det o ett tecken på att jag måste lugna mig...
  Så sött blocket är...väldigt vacker papper eller vad det nu är för material.
  Så google är knasigt ännu...här har det också varit lite strul men jag har skylt det på vädret men idag har vi faktiskt sol o blå himmel...jisses så skönt det är...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 3. Hihi. Du ä för rolig du:)

  Nejdu det där med minnet känner jag igen...Är bara 36 år men har ändå svårt att minnas ibland. Den där väggen kan ställa till med mycket!

  Kram Annica

  SvaraRadera
 4. Mina barn påstår att jag börjar på meningar som jag sen inte slutför. Varför? Jag brukar förklara det med att jag på jobbet aldrig får tala till punkt, blir alltid avbruten av någon liten som behöver hjälp.
  Skönt att det inte var bara min dator som var tokig, jag kunde inte komma in på varken min eller andras bloggar. Men nu funkar det igen.
  Ha en skön kväll! Märta

  SvaraRadera
 5. Ja så är det här också,,tror det blir så när man ibland blir extra stressad o pressad..Och då,,äsch vad vad det nu jag skulle sagt,,hm nej det har jag glömt;) Kram till kvällen..

  SvaraRadera
 6. Väldigt rart hjälpmedel för minnet....:) här har varit en seg dag, fått varit hemma för sjuk hund..tyvärr..men får hoppas på det bästa...kram

  SvaraRadera
 7. Vilken fin liten bok du har fått & jag förstår att du tycker det är jobbigt att glömma bort småsaker. Men det är nog vanligare än vad du tror.

  Kram L-F

  SvaraRadera
 8. Vad gulligt av henne att ge dig en bok för att skriva ner allt som inte får glömmas!!!

  Jobbigt!!! Jag vet!!!! Känner sååå igen mig i din beskrivning...var faktiskt hos doktorn för det igår!!! Meningar o ord blandas ihop, glömmer viktiga möten blandar ihop saker o ting...men när det går så långt att man sätter sig i bilen o inte kan starta den..glömt bort hur...då är det inget kul!!!Då måste man ta tag i det!!

  Ja, vi är nog för stressade nu förtiden, sååå mycket som ska hinnas med!!!
  Men var finns tiden att stressa av????

  Go kväll Millan ♥

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck