måndag 31 augusti 2009

Om jag hade mer tid och plats

Helgen är nu till enda och måndagen är redan här. Söndags middagen tog lite tid, då jag hade bestämt att det skulle bjudas på Langos. Förr kunde man köpa pulver som blandades med vatten  tyvärr har det utgått ur sortimentet så det var bara att gör degen från grunden.

5

Jäsa sedan bakas ut och friteras, gräddfil, löjrom, rödlök, tomater, riven ost och köttfärs kunde man välja att lägga ovanpå. Det var längesedan vi åt det, brukar köpa på marknaden annars för att få en dos om året, fast köerna var så långa när vi var där och man får desstå fler genom att göra dem själv.

4840

Cocostopp blev det sedan till dessert, ingen gormé mat utan helt enkelt marknadsmat. Här åts det i alla fall och de var ett gott betyg eftersom det gick åt en hel del. Sedan var det bara disken kvar och den sparades som vanligt till mig, hmmm.

Jag blev rätt sur då jag stått i timmar och förberett samt tillagat allt å sedan kan jag inte ens slippa disken. För att avreagera mig så tog jag hunden på promenad, hon var inte ett dugg sugen på att gå långt, jag kom ut en stund i allafall.

4967

Bilderna som visas i dag har min syster tagit. Fikabröd som vi bakade hemma hos mig en dag, skulle förevigas.  Jag skulle vilja hinna med att baka mer än det jag gör och sedan ha plats att förvara dem med, liksom vara förberedd innan jul och sånt. Borde då skaffa mig en frys med lås så jag själv inte går och nallar.

9 kommentarer:

 1. Känner igen det där med fikabrödet :) Men iår hade jag tänkt att baka ganska långt innan jul. Jag brukar nämligen jobba mycket då så jag hinner aldrig.
  Ha en fin måndag, kram

  SvaraRadera
 2. Mmm Langos lät gott, har aldrig smakat det på marknader, pga den långa kön ;)

  Och ditt fikabröd ser gott ut, tänk om man bara kunde låta bli *fniss*

  Ha en fin vecka !
  Kram Nettan

  SvaraRadera
 3. Idag visar du bara godsaker, det vattnas i munnen, blir fikasugen, vackra bilder förresten, hoppas dagen din är bra...förstår att du blev sur..kramen

  SvaraRadera
 4. Mums vilka goda kakor du har gjort :-) GOttis!

  Krams!

  SvaraRadera
 5. Langos lät hur gott som helst.Mums vilka goa kakor du gör.....Ha en mysig måndag kramizar ~~~~~RITA~~~~.

  SvaraRadera
 6. Tjohoooo...nattjobbet klart!!!!
  Känns som om jag kommit ut på andra sidan av den långa mörka gången...
  Ledig till onsdag och i kväll ska jag skriva till dig.

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 7. Ser ju jätte gott ut..men det där med disken,,hm..Ja det gjorde du rätt i att ta en promenad..Här diskar nästan alltid min sambo..fast o andra sidan gör ju jag resten i huset..Jo du skall veta jag har oxå tagit en promenix då o då..Kram till dig från mig..

  SvaraRadera
 8. Langos, oj...det hade jag nog aldrig komma på att göra hemma själv.

  Himla gott är det ju och jag förstår dig fullkomligt att du blev lite sur som blev lämnad med disken efter du stått och gjort allt detta i flera timmar.

  Jag hade nog strejkat, hahaha...men det är ju jag det :-).

  Hoppas att du får en bra vecka.
  Kraam
  Melinda

  SvaraRadera
 9. Åh, du borde inte visa såna läckerheter, jag som försöker bli av med semesterkilona... ;)

  Fina bilder, hälsa din syster det!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck