torsdag 17 september 2009

Persikor

Nu har jag börjat att plocka ner mina persikor, oj vad många det är. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra av allt. Grannarna har fått en del och här äter de för fulla muggar även hunden dreglar när det äts persikor. jo, även jag som är allergisk var tvungen att prova, jisses vad goda tänk om jag vågade äta fler men jag kände av den enda.

DSC_0004 

Det var bara att börja lägga in dem i stället, igår lade jag in i sockerlag. Så nu önskar jag mej en matkällare eller ett stort kylt skafferi, jag har inte plats för alla persikor som jag vill lägga in i olika inläggningar.

DSC_0001

Jag vet inte om jag kan göra mer då kylen inte kan ta emot mer, jag har ju både rabarbermarmelad och inlagd gurka som tar upp en hel del plats.

DSC_0006

Är det någon som har förslag på både förvaring och vad jag kan göra av persikorna, förutom paj? Det kanske går att torka, förslag emottages. Jag har en hel del att ta rätt på, så variation vill jag ha.

DSC_0002

Det var inte lätt att hitta recept på inläggning sökte på nätet bra länge tills jag tillslut tog fram min gamla trasiga kokbok och där fanns det.

9 kommentarer:

 1. Det är inte alla som har det här problemet...tänk att få äta sina egna odlade persikor...så underbart..men stackare som inte kan njuta, ha en fin dag, kramen

  SvaraRadera
 2. Inlagd persika är väldigt gott speciellt med lite grädde till :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Det låter smarrigt värre detta, inlagda persikor är mums o jag blir plötsligt sugen på just detta...Vad gäller recept har jag inte en aning...tänk att det blev så många...helt otroligt kul...
  Jag slöar bara i dag...gör inte något o känner att detta är perfekt för mig just nu...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 4. Vad du är duktig.Mums vad gott med inlagda perikor och lite grädde till :)ha det gott kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

  SvaraRadera
 5. Hej Corrina!
  Hoppas du har hämtat krafter lite och inte är fullt så trött längre. Jag tycker själv man kan bli orkeslös så här i skarven mellan sommar och höst..Va smaskigt det ser ut med alla dina persikor i inläggningar. Förstår att det kan vara svårt att få plats med allt när det blir en stor skörd. Kul att persikoträden ger så mkt frukt. Persikor i amarettolikör är gott, samt grillade persikor.Ett par minuter på var sida, snittytorna penslas med flytande honung.Till sist in i ugnen på 225 grader i 3-4 min med riven vit el mörk choklad över. Serverad med vaniljglass till. Mums! Tror säkert att det kan vara gott med persikor i pajer, smoothies och muffins också.Eller bara klyfta dem, strö på socker och frysa in.Åhh, va sugen jag blir bara jag tänker på det, fniss.
  Ha en fin dag Corrina!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. ...hm...är den framme redan!!??...Det brukar ta minst två dar med posten annars...VAD KUL...
  Det är en enkel variant o du kan sätta dit nått "bling bling" så den blir lite piffigare...
  Jag har varit på en jättepromenad idag...är trött som bara den...det var hur skönt som helst att vara ute...
  Vi hörs i morgon!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 7. Vad trist att du inte får njuta av dina persikor! Synd att man inte bor granne med dej då, jag hade gärna kommit över på persikofrossa. Dessvärre har jag inga recept att bjuda på.
  Ha det gott! Kram Cilla

  SvaraRadera
 8. Oj så trist att du inte kan äta dessa goda grejer som du gjort..Kan inte ge nått tips tyvärr..Tycker det ser väldigt gott ut..Nu en massa kramar till dig inför din Fredag..Kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Vilken lyx !! egna persikor, min favorit frukt.
  SYND att man inte bor nära dig :)

  Om du konserverar dina persikor, tror du inte att du kan ha dem i källaren?
  Jag konserverar mina plommon och jag brukar ha dem i ett skåp i vår källare och de har aldrig möglat.

  Ha en fin helg
  Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck