lördag 25 juli 2009

Stolsöverdrag av lakan

Det är ingen hemlighet att jag är dålig på att sy, fast nu har jag gjort många tappra försök. Mina tygklädda matrumsstolar har placerats ut i olika rum och 2 av dem hamnade i köket.

 DSC_0070

För att skydda tyget då de används dagligen måste jag ha överdrag som lätt går att ta av och tvättas. Jag har inte haft tid att leta runt efter nått som kunde passa, utan fick hitta en annan lösning.

 DSC_0069

Det blev 2 vita lakan från IKEA för 15:- st som jag trädde över stolarna och nålade många gånger tills det kändes hyfsat, då tog jag fram symaskinen och sydde, klippte, nålade och sydde igen.

DSC_0072

Nåja de är inte perfekta, tyget är lite för tunt men jag har gjort det själv, den första tog någon dag men den andra gjorde jag i går på 2 timmar, så jag kanske skall hitta mig lite tjockare tyg och sy nya, fast nu duger ju de här å de är så vita och fina. Jag är riktigt stolt över mig själv ; )

6 kommentarer:

 1. Jamen det där blev ju så bra..är du somjag...blir gemomsvettig bara jag närmar mig en symaskin..ska nu iväg ensam till smålandsskogarna..får se om det blir några fynd, ha en fin dag, kramen

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Ett projekt jag aldrig skulle tordas ge mej på;) //Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det blev jätte bra.
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hej..Klart du skall vara stolt..Du har ju lyckats jätte bra..Trots att du "inte" kan sy..Kram

  SvaraRadera
 5. Du kan ju visst sy!!!...Helsnyggt ju...jag brukar också skaffa billiga lakan o klippa till när jag ska göra sådana där snabba lösningar och det är lätta att få rent då man kan tvätta dom rätt hårt...Det låter som något jag skulle prova det där med stolsöverdrag...Skogen har det blivit o blåbärspaj...fast det var jag som plockade...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det ser jätte bra ut! Klart du ska vara nöjd! Här har vi haft en intensiv vecka med mycket skoj och många härliga barnakramar.
  Ha det så gott och kram! Märta

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck