fredag 24 juli 2009

Vilken lycka

Loppis dag var det i går torsdag, först begav maken och jag till Humelsta där det finns ett loppis, enligt skyltarna men när vi kom dit stod det stängt, tråkigt då man har åkt en bit. Det var bara att åka tomhänt hem.

DSC_0054

Maken lät mig gå in på mitt vanliga loppis ställe men inget där heller, så vi begav oss hem för att göra lite lunch.  Vi satte oss i bilen i gen och for till Sala, till ett typ återbruk fullt med skrot och grejer.

DSC_0056

Det enda som mitt öga fastnade på var, vad jag tror att det är en tee sil eller nått som man lägger tee påsen på. Den är i nysilver och jag gav en tia, skall köpa mer puts så jag kan få den renare.

DSC_0049

PÅ vägen från Sala tog vi en annan loppis, oj vilken lycka ett ställe som jag verkligen njöt av, det var inte mycket grejer men det jag hittade var nått vackert.

DSC_0059

Tyvärr så hade jag inte mycket kontanter på mig så det gällde att välja, de blev 2st, glas eller vad skall man kalla det, enligt säljaren var de från 1800-talet. Stått på deras kakelugn och finns på bilder hos dem. Kul med lite historia bakom föremålen, fast jag ville ha dem för de var så vackra. De är helt oputsade och det skall det få förbli.

DSC_0061

Sedan hittade jag denna gröna tillbringare i glas med metall lock, på minner om reda behållare. Jag har aldrig sett dess like, har ni? Gissa om jag var lycklig resten av dagen, skall åka dit idag med och se vad som finns kvar eller om det kommit nått nytt.

Det är bäst jag åker direkt.

8 kommentarer:

 1. Hmm, vad jag har missat en massa inlägg hos dig. Får försöka komma tillbaks till livet igen efter allt som har hänt. Vad trist att det var stängt när ni kom dit. Tur att du fick fyndat lite iaf:-) Sådan bringare du har köpt har jag 4 olika storlekar av. Den minsta av dessa fyra är så liten och näpen.
  Hoppas att du har fyndat mer..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt att loppisen var stängd när ni kom fram. Men du hittade ju fina fynd ändå. Jättefin den silversaken i förra inlägget, vet dock tyvärr inte vad det är.Här har du en till med ont i foten, har hälsporre och det är så jobbigt hoppas ditt onda går över snabbt. Kram Katta

  SvaraRadera
 3. Jissis så fin denna var som du hittade, vet i katten om jag skulle putsa upp den..är så vacker med sin patina...ska åka upp till Värmland och Dalarna nästa vecka och hemvägen nästa fredag åker vi gm Mälardalen ner och kommer passera Sala..kan du ge mig några tips på bra loppisar där omkring..önskar dig en skön sommarhelg, kramen

  SvaraRadera
 4. Hej..ja nu är jag hemma igen ..Har oxå varit på en del loppisar men dyrt hittade dock en del som fått ett nytt hem hos mig..ja du de gröna har jag en som står i mitt fönster utan lock..Tyckte om den just för den påminde om ett reda glas..Ja där ser man..Kanske till grädde ? Vacker är den vilket fall..Kram

  SvaraRadera
 5. En sån lyckad skattjakt ni varit ute på...så kul!
  Verkligen suveräna saker du hittat - jättevackra...Nä en sådan tillbringare har jag aldrig sett och det är så fint med det där lite grönskimrande glaset...Det är lycka att hitta sådana saker och till verkligen bra pris dessutom...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 6. Jag älskar loppis. Tråkigt att ni hade åkt en bit och sedan var det stängt. Men vilket fynd du hittade sen. Te silen är ju helt underbar :) kram

  SvaraRadera
 7. Hej igen..Tittade på min lilla gröna igen ca 7cm hög och ungefär så runt om..

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Vad roligt att du hittade lite saker iallafall. :-) Jag var på second hand i dag i Eksjö för kvinnojouren. Jag köpte dock inget med inredning utan en liten handväska och ett halsband och lite småplock till systersonen.

  Hoppas du får en fin helg.
  Krams!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck