onsdag 14 oktober 2009

Mitt fönster

Det känns som jag inte är hemma mycket nu när jag kör på heltid, fast det är jag ju. Det är bara det att jag har så mycket pappersarbete och annat att ta i tu med när jag kommer hem.

DSC_0007

Varje kväll vill jag förbereda för morgondagen med kläder, matlåda osv. sedan vill jag ju sitta en liten stund framför datorn och se vad ni andra roar er med.

DSC_0003

Det hanns inte med fotografering i butiken igår, vi hade annat som måste göras, fast jag hann med att ta lite bilder från mitt fönster där jag sitter. Det är en helt fantastiskt utsikt och tankarna för mig ofta bakåt i tiden.

DSC_0006

Det är ofta jag har de funderingarna om hur det såg ut förr, vad gjorde de, vilka var de som arbetade eller bodde på platsen. Jag har ju haft turen att få jobba på så fantastiska platser som Tidö slott, Haga slott och nu på Nordanbygård.

Även där jag har mitt hus har en historisk anknytning och när jag har tid så skall jag forska lite i det, fast det blir nog när jag är pensionär då.

7 kommentarer:

 1. Hej Corrina,
  Ett stort tack för grattiset... Jag hade en jättebra dag... Ler Kram Jeanette

  SvaraRadera
 2. Att jobba på slott och herrgårdar låter ju såå roligt, precis som du tänkar jag på hur det var förr, så många som jobbade, livet, gemenskapen
  tänk om hus och gamla träd kunde tala :)

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 3. Låter som underbara miljöer att arbeta i.
  Men visst är det knepigt att få ihop tiden till allt man vill när man jobbar heltid. För min del blir det sömnen som får bli kortare för att jag ska hinna allt jag vill.
  Ha en mysig dag! Kram cilla

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra arbetsplatser du har haft...)har faktiskt läst 10 p på universitetet i lokalhistoria och släktforskning..ska göra som du...får ta det längre fram..:) ha en bra dag, kram

  SvaraRadera
 5. Massa kramar till dig för orden hos mig..Sen en massa till till din dag..Jag har många ggr sagt att jag skulle vilja vrida tillbaka tiden och se ur dom levde i vårt hus när det var nytt..runt 1700-1800 talet..Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Hallojsan!!Fina bilder som alltids!! Ja visst är det lite spännand det där med hur allt var förr!Intressant!!
  Ha de fint☺ Kram Millis ♥

  SvaraRadera
 7. Ganska stressigt här också ska du veta... och så går tio timmar av min tid varje vecka åt till att pendla... *gäsp*

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck