lördag 31 oktober 2009

Vad grisigt det känns

Fredagen var rätt annorlunda men ändå inte, efter att ha känt att jag inte fungerar riktigt som jag borde fick jag ta beslutet att gå ner i tid på praktiken. Det positiva var att arbetsgivaren hade tyckt det samma då jag ökade tiden, det var för snabbt.

DSC_0114

Det har absolut inget med praktikplatsen eller arbetsuppgifterna jag älskar att vara där och alla är underbara mot mig men har man som jag gått hemma över ett år och sedan startat från halv tid i 2v tills att gå upp på heltid. Det gick för fort, jag funkade helt enkelt inte när jag kom hem.

DSC_0115

Mycket nya intryck, folk omkring mig så hjärnan gick på högvarv. Jag har familj och ett liv som har tagit mycket av min tid med. Med tanke på att jag är en person som vill hjälpa andra så saker och ting fungerar, men bekostnaden blir av mig själv. Jag är bara glad att jag lärt mig något från förra resan, att dra i nödbromsen innan kollisionen med väggen.

DSC_0118

Det sviniga är att jag vill så mycket och gör alltid mitt bästa i alla lägen så, det glöms oftast bort att även jag har en sjukdom fast jag inte klagar. Så nu en sak är säker det är min tid och mina villkor och ingen annan än jag bestämmer om mig och vad jag gör av just det Min Tid.

4 kommentarer:

 1. Godmorgon :)

  Det är fint att ha ett jobb..men det ska inte vara på bekostnad av hälsan.
  Man ska vara rädd om sitt liv...

  Många kramar
  Eva

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att ditt beslut känns som ett bra och klokt beslut..jag är ju fortfarande helt sjukskriven men tror snart det är dax att återgå,,men då på 50% skulle inte som det är nu klara 100% ..Blir nog inte att jag kommer tillbaka till min nuvarande praktik,där jag känner att mycket kraft och glädje suger ut mig av allt gnäll..På onsdag skall jag iväg och prata om en ev nyplats jag valt ,,Hundagis..Jag ser det som en möjlighet att vara nära både natur och djur som jag älskar..Hellre gå 4 timmar i skogen med hundar än att vara instängd med gnäll..Så kan jag i stället njuta av loppisen på fritiden..Nu önskar jag dig en underbar Lördag med massa bara "vara" "njut och mys..Hoppas solen lyser hos dig som hos mig..Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Corrina!
  Det är ett klokt beslut du fattat!:-) Att lyssna till kroppen och se hur helheten fungerar.Du ska ju inte bara vara pigg på jobbet utan räcka till på andra vis också i familjen, hemmet,med vännerna, fritid etc.Hålla i långa loppet...många år ännu :-))Det är härligt med så förstående arbetsgivare.Faran med oss som gått i väggen är att vi är så duktiga på att inte klaga eller visa trötthet utåt. Där får man lära sig att ställa om, kunna visa och förmedla när det blir för mycket, annars tror folk att det bara är att lassa på.Det är vi själva som måste sätta gränserna!Det är bra att du gör det!! Då blir det också lättare för andra att respektera dem gränser, när de är synliga.
  Ha en riktigt härlig helg med familjen nu!Tänd ljus, mys och njut!
  Stor kram!/Karin

  SvaraRadera
 4. Det är fint att man vågar sätta ner foten och säga till när det inte känns bra. bara du kan bestämma om din tid..
  ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck