torsdag 4 februari 2010

Kökshjälp

Sådär ja, då är jag tillbaka. Har tagit en liten paus från bloggen och det kanske blir fler men det får tiden utvisa. Jag har känt mig lite sliten på kvällarna, har inte haft lust med nått alls. Det beror på det här vädret och all snö som man får skotta hela tiden och naturligtvis avsaknaden av solen.

DSC_0003 (2)

Fast idag när jag kom hem så tog jag och bytte gardiner i köket och städade av. Det innebar att jag var tvungen att stryka, vilket jag inte tycker är kul. Dagen till ära visar jag upp mitt kök från olika vinklar. Köket ja det är inte husets hjärta, vilket det borde vara.

DSC_0006 (2)

Som ni ser så vart i hela friden skall diskmaskinen stå? Tänkte att spisen skulle flyttas 60-100cm mot murstocken. Vilket kommer att innebära att nytt hål i trätaket måste göras för att flytta spisfläkten. Föresten dörren i hörnet är tyvärr inget skafferi utan vägen ner till källaren.

DSC_0012 (2)

Sedan var det murstocken som jag skulle vilja ta fram, fast då skall all tapet bort och sedan är det puts inunder och hur får man bort den smidigast? Överhuvud taget borde köket byggas om då bänkskåpen är alldeles förlåga.

DSC_0007

Nog finns det en hel del att göra så igentligen är det bara att sätta igång, eller. Har ni några tips, så är jag tacksam.

8 kommentarer:

 1. Go morron! Vilket fint kök du har. Ja jag kan förstå dilemmat att få plats med en diskmaskin.
  Det finns ju bänkdiskmaskiner! (om man inte är en allt för stor familj...?) Dom är ju rätt behändiga annars. Den kanske får plats i hörnet på diskbänken!
  Och visst, vore det snyggt att ha synliga tegelstenar på murstocken... Jag tänker på Per Mohrbergs kök..... Så läckert!!
  Ha en bra fredag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. fint bord!

  trevligt veckoslut
  Ö:mi från köyhänkartano

  SvaraRadera
 3. Vilka fina gardiner du har fått upp.
  Hmm, ja det var inte lätt med diskmaskin.
  Men ni klurar säkert ut en bra lösning.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh, ja vill du vara snäll och fråga det. Jisses, hur senil får man vara?:-)
  Totalt hjärnsläpp lider jag av;-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ett rart kök du har, modern har sytt nya kappor till köket utav vackra lakan...men än har dom inte kommit upp, tycker som man lever i en kupa och att vintereländet lägges som ett lock över en, ha en skön fredagskväll, kram

  SvaraRadera
 6. Ibland kan det vara bra med lite timeout, helt klart.
  Köksprobelmet är svårlöst, ser jag. Kanske ni skulle anlita en specialist som har erfarenhet av dylika problem? Det kanske inte är så dyrt?

  SvaraRadera
 7. Jag tyckeer det ser fint ut i köket! Men jag kan förstå att du vill ha en diskmaskin... och det är ju inte lätt när det är ett litet kök...
  Vi har ju också ettlitet kök, men som turvar så får vi ju plats med diskmaskinen...
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Det finns alltid förändringar man vill göra men jag tycker du har det jättefint. Ljust med vackra detaljer. Men att inte ha diskmaskin är INTE roligt. Fråga mig, jag har handdiskat i två år nu och gillar det INTE ;)
  Väggordet har jag köpt i en affär i Mora som hette "Vackra hem" men den butiken finns inte längre.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram Milla

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck