söndag 5 juni 2011

Råd

Ytterligare en vacker dag är på väg att ta slut, solen skiner fortfarande men vi är nyss hemkomna efter en skön och svalkande mc tur.

DSC_0165

Det är så skönt att glida omkring och se alla vackra blommor och hur folk gör fint sina hus och gårdar. Samtidigt får man själv lite inspiration. Passade på att plocka lite lupiner efter vägarna, som jag nu skulle vilja få växa i min trädgård. Undras om det bara är att gräva ner blommorna eller om man måste torka dem, eller nått. Är det någon som vet?

DSC_0167

Tänkte att jag skulle visa nya grinden på stora altanen. vi har tidigare måsta gå igenom huset och ut och runt för att komma till bastun. Men nu har vi en grind och dessutom en trapp att gå ner för.

DSC_0169

Altanen är rätt stor och vi har så smått funderat på vad vi vill ha där. Däckstolarna är givna, sedan har jag hittat små avlastningsbord i mina gömmor men naturligtvis skall de bli vita. Sista bilden är på den ny målade bastun (gråa då, det vita tar vi senare) och på sidan har vi förra året satt björnbär, undras om det blir nått på dem i år.

6 kommentarer:

 1. Tjohoo vännen NU är det sommar!

  SvaraRadera
 2. Det enda jag vet är att lupiner vill ha mojord. Alltså sandblandad. Annars vet jag inte hur man bäst gör. Jag har försökt plantera såna hos mig, men det ville sig inte alls. Fel jord!
  Ha en fin dag i morgon! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Jag har myyycket sandblandig jord, men katten heller! Jag har KÖPT plantor, sått frön, knyckt plantor runt vägarna, men allt förgäves! De växte fint det första året - sedan försvann de totalt.

  Fin altan!!!

  kramis!
  -Pia-

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilken härlig altan ni har och bastun ser så fin ut i sin gråa färg. Har ingen aning om hur man gör med lupiner tyvärr. Ha en riktigt härlig dag KRAM

  SvaraRadera
 5. Att lyckas med lupiner är som att spela på lotteri, dom är väldans knepgia, har prövat alla möjliga sätt, men det enda jag lyckats med är att köpa dom som perenn på en handelsträdgård, ha det gott, kram

  SvaraRadera
 6. Hej..Lupiner kan ta ett tag innan dom kommer om man sätter ner dom..Här gjorde vi det och det tog ett par år och så helt plötsligt dök dom upp..Tyvärr så tog nog vintern död på just den plantan men nu kommer dom lite varstans...Att köpa på plantskola är nog det enklaste dom kommer snabbare har jag märkt här....Kram till din dag..

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck