tisdag 4 augusti 2009

Har någon mer denna serie porslin

Just nu är jag på väg till Uppsala. Bilen skall in på M-test innan garantin går ut och vår teststation i stan har semester stängt så det är bara att rulla de milen. Kan man stöta på någon loppis på vägen så är det bra. Ja om jag nu får maken at stanna vid någon av dem. Han delar inte mitt intresse över loppisar.

DSC_0137

Hur blev gårdagen undrar ni kanske, jo då solen kom efter den mulna inledningen och bjöd på värme, en värme som luktade åska fast inget som dök upp varken under dagen eller kvällen.

DSC_0134

Själv väckte jag Dotra och frågade om hon ville slå följe till stan, jag skulle försöka få en klipptid hos någon frisör eftersom förra klippningen svängdes det bara med saxen.

DSC_0138

Jag fick tag på en frisör som tog åt sig uppgiften, hon kunde klippa och det blev mycket hår som rök, hoppas bara jag kan styla det själv.

DSC_0198

Som ni vet gjorde jag rabarbermarmelad för ett tag sedan och det smakar ljuvligt med brieost, jag har bjudigt min bror och sambo, våra grannar 6st och alla gillar den skarpt. Inne på sista burken nu, den längst bak. Hoppas jag hinner få mer rabarber så det blir ett par burkar till.

DSC_0192

Det var det godaste jag ätit, grannarna kommer att få mycket plommon så dem och mina persikor är nått jag kommer prova göra marmelad av. Tyvärr fick jag inte mycket hallon än de som ligger på mina gamla fat som sällan används då jag är så rädd om dem.

10 kommentarer:

 1. Mums, vad det ser gott ut med den marmeladen. Kan tänka mig att det blev omtyckt. Hoppas att du hittar mer av detta vackra porslin.
  Härligt att solen orkade titta fram hos dig.
  Lycka till med ev stopp på loppis;-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. HÄrligt att marmeladen uppskattades! Det är trevligt med hemgjort!!! Här har vi dåligt med rabarber men hallon desto mer i överflöd! Vilket jag är såååå glad över då jag ÄLSKAR hallon:)

  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Ett tips är att du ber om att få köra bilen...så måste jag göra då vi är ute och åker...för annars blir det ALDRIG några stopp vid några loppisar :-).

  Det franska tvättfatet med ställning på 3 ben kostar 995 kr :-).

  Hoppas att du får en fortsatt bra dag :-).
  Kraam
  Melinda

  SvaraRadera
 4. Åh det är så gott med hemma gjort... jag brukar få en del burkar och flaskor av min kära mor, efter hennes trädgårds skördar... hoppas att du hittar någon loppis på vägen... alltid lika roligt att fynda lite, då känns resan inte lika vemodig och tråkig... det är en underbar känsla som in finner sig över att man fick med sig någonting vackert hem... Åh jag tycker att ditt hem är så vackert... jag har alltid älskat den lantliga stilen i vitt och började så här hemma, men vår våning ville inte riktigt trivas med det... den är lite mer än lantlig och jag fick ändra min tanke... har en enorm kärlek till slott och dess inredningar och försiktigt så började saker bytas ut... och kände direkt... Att det här är ju mer jag... har alltid tidigare sneglat på de mer kurviga möblerna och saker i guld, men aldrig vågat köpa dessa... Nu vågar jag titta på dem och står för att min smak är annorlunda. folk som kommer hem till oss blir så överaskade och även de som egentligen gillar sparsmakat och modernt kan bli stående i vardagsrummet en stund bara för att njuta...
  Och min kära är nog inte den lantliga typen men klagade inte då... men tro mig han kan ibland falla för det mer extrema som enorma italienska stilmöbler i guld och överflöd... Men det är lika svårt för mig att bara hålla mig... det finns så mycket vackert därute...

  Många varma kramar
  Elin

  SvaraRadera
 5. Hejsan...det där lät gott..tillsammans med brieost...kan tänka att det är en härlig mix...hoppas du ahr en bra dag, här har man bara några dagar kvar att njuta utav..men det far iväg till stan imorgon för besiktning av husen,. hoppas dagen din är bra, kramen

  SvaraRadera
 6. Vad gott med marmelad kex och ostar mums.....Hoppas du hittar några fynd nu när du ska till uppsala.Ha en mysig dag vännen kramizar ~~~~RITA~~~~~.

  SvaraRadera
 7. Ahh vilken lycka att ha tillgång till så många bär o frukter i din trädgård!

  Ha en fin dag
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 8. Goda hallon och fin tallrik.
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Hej..Svar..Jag är på Röda korset Kupan..loppis..Så det kunde ju vara värre..Min sambo tycker nog ibland att det är värre med tanke på vad jag kommer hem med ibland ;)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Tack så mycket.. Roligt att du gillade den =)
  Mysigt om du också fixar en liknande tapet. Jag köpte min på Rusta.

  Krams!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck