söndag 30 augusti 2009

Varken kreativitet eller produktivitet

Tidig morgon blev det för maken och mig, telefonen ringde kl.7 såg att det var min brors nummer men de la på så jag ringde upp och frågade var det du som ringt.

Nej, vi har inte ringt men Elsa “lilla dottern på 1 år” hade lekt med telefonen. Fick tala med den lilla damen som var i sitt esse, här skall det inte sovas.

DSC_0081

Vi kunde naturligtvis inte somna om utan det var bara att gå upp, koka kaffe och läsa morgontidningen. Vid 9 tiden kom Dotra upp även hon hade vaknat av min brors dotter men det var Patricia “hans äldsta”  som ville veta när vi skulle gå på marknaden.

DSC_0086

Efter att fått veta att gullungen skulle komma så var det bara att dra fram damsugaren och göra fint. Därefter begav Dotra och jag oss iväg för att hämta Patricia för att gå på marknaden. Det blev en lång promenad eftersom parkeringarna var fulla. Shopping listan var kort, vitlökskorv till maken och cocos toppar till oss andra.DSC_0077

Dotra köpte en väska, Patricia köpte konstiga solglasögon och ett halsband. Naturligtvis delade vi 3 på en sockervadd innan vi tog den långa promenaden tillbaka till bilen. Veckohandlingen gjordes snabbt för nu var det hem för att göra mat innan den lille mannen kom. Middag tillsammans allihop, var en mysig stund sedan var den dagen slut.

Inge pyssel, inga funderingar bara en dag med våra nära och kära som är så guld värt.

DSC_0089

Som guld är dessa persikor odlade i min trädgård. Tyvärr är de inte riktigt klara, vi tog in dessa för att se om de mognar snabbare i värmen inomhus. Kärnan tog jag rätt på och skall plantera idag för att se om jag kan driva upp ett nytt trä, då det är så svårt att få tag på fler plantor.

11 kommentarer:

  1. Hade också bestämt att ta sovmorgon idag, men vaknar ändå tidigt fast utan telefon. Så här har det smugits för mannen o dottern sover skönhetssömn.
    Vad fint med egen odlade persikor, hoppas att de mognar snart. Det har varit svårt att få tomaterna att mogna här, troligen för dåligt med sol.
    Ha en skön söndag!
    Kram!
    Märta

    SvaraRadera
  2. Verkar som ni haft en härlig dag ihop..det där ska bli spännande och se om du lyckas med kärnan..vilken lycka att egna egna persikor, ha en skön söndag, kram

    SvaraRadera
  3. härligt med egenodlade persikor Vill med ha et persikoträd!! Mysig dag ni haft(trots den tidiga veckningen:))
    Härligt att gå på marknad o bara mysa o umgås med familj!!Det ska vi göra idag..bara slappa o umgås o mysa hel familjen...ladda inför en ny vecka!!;)
    (men först liten bloggrunda;))

    Kram ♥ Millan

    SvaraRadera
  4. Ja barn är som de är. Kanske inte kul att bli väckt att telefonen, men vilken härlig dag det blev.Marknad är mysigt att gå på, så somrigt.Och sockervadd, det åt jag som barn när jag var på Tivoli.Sött i kvadrat minsann, så jag kan tänka mig att det räckte mer än väl att dela det på 3.

    Persikorna ser fina ut. Tänk att du har ett eget träd. Jag bodde för en del år sedan på ett ställe där det fanns ett persikoträd på tomten. De frukterna var underbara att äta även om de var lite bleka i färgen. Jag tror inte det är alldeles vanligt att lyckas med persikor i sin trädgård.Bilderna är minsann läskande att se på.

    Håller med dig i din kommentar till mig igår, att dra lärdom av situationen. Sakta ner-allt måste inte gå fort. Det får man påminna sig om hela tiden, för på något sätt finns det nästan som inprogrammerat i kroppen att rusa på. Tar tid att ändra om sådana spår inne i sig. Men jag tror det går.

    Ha nu en härlig söndag!Här nere är det riktigt fint med sol och friska vindar.Hoppas du har det fint hos dig med.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  5. Hej du, drömmen om persikoträd är stor, allra helst hos min svägerska Kajsa som vill sitta under sitt relativt nyplanterade persikoträd i zon tre och låta persikorna ramla ner i munnen på henne. Ja... den som lever får se...

    Marit

    SvaraRadera
  6. Vilka fina persikor! Ett sådant träd skulle man ha.

    Ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  7. Hejsan..Hade inte en aning att man kunde odla dom själva,,ser ju jätte fina ut..
    min tanke till dig denna lite små kyliga Höst dag
    Kram ha en skön söndag

    SvaraRadera
  8. Tid med de nära och kära är viktigast av allt!!
    Härlig mailbox du visade i förra inlägget!

    SvaraRadera
  9. Vi var ju oxå på marknad, hittade lite olika ljusstakar;)Konstigt va...
    Va kul med eget persika träd!!//Kram Åsa

    SvaraRadera
  10. Dem där persikorna lär ju smaka riktigt gott :)
    Får hoppas du får ett träd till av kärnan.
    Ha det gott, kram

    SvaraRadera
  11. Ja, ingen sovmorgon här heller.
    Sambon & jag vakna vid 8 & då låg vi & prata om ditten & dattan.
    Vi ses ju inte förrän om 2 1/2 vecka så bäst & passa på ;).

    Kul att ni hitta det ni skulle på marken.

    Kram Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck