måndag 16 november 2009

Hissgardin Ernst.

Så där ja, då var helgen avklarad, det blev inga utomhus aktiviteter under söndagen heller utan jag startade med presentjakt inför stundande födelsedagar.

DSC_0017 (2)

Det jag hade glömt bort när jag gav mig ut var att jag inte skulle vara ensam ute på jakt. Tyvärr så hittade jag inte eller rättare sagt så fanns det inte det jag skulle ha, så det vara bara att bege mig hemåt.

DSC_0022 (2)

Jag ville hem och pyssla och nu när jag vet vad och vart jag har grejerna. Samtidigt som jag letade presenter så letade jag efter syntet fyllning som jag skall ha till en docka jag tänkt att göra klart(har nog legat i 10 år) Tyvärr så var det inte en enda butik som hade det, utan jag fick lov att köpa mig en ny kudde för 20:- för att ta den fyllningen i stället.

DSC_0022 (2)

Väl hemma så tog jag och satte mig vid symaskinen, japp. Jag gillar nog att sy, men har så dåligt tålamod för det. Just i dag hade nöden ingen lag. Ni vet att jag sa för ett tag sedan att mina hissgardiner i köket inte passade mig längre, färgen var inte så bra.

DSC_0024 (2)

Så hör och häpna, jag har sytt 2 nya hissgardiner alla “Ernst” idag. Den översta är ovanför diskhon, den får duga (är inte lika som den stora en hälla och ring mindre).

Jag ville ha lika som det stora fönstret men tyget räckte inte till mer. Jag har 4 gardinlängder i samma tyg och det blev en bit över som jag i dag fodrade med vitt tyg. De svarta ringarna är från Ikea och är gardinklämmor (eller vad det heter) som jag då tagit bort. Nu är jag nöjd, för en stund över mina nya hissgardiner Alla Ernst.

7 kommentarer:

 1. Åh så fint gjorde du den jag har lagt på min blogg..Som han gör i tv..Så vackert och så enkelt..måste pröva..Ser jätte mysigt ut i ditt kök..Ja jag behövde en paus..Men jag kommer tillbaka...Massa kramar till din morgondag..Susanne

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Så fint du sytt. Har varit på väg att sy hissgardiner ett par veckor nu men inte hunnit.
  Ha en bra dag Kram Aydan

  SvaraRadera
 3. Åh...precis detta som jag gått o tänkt på ett slag nu...att sy egna...Har gjort en till yngsta dotterns rum men hon lyckade sätta en stor blaffa med nått smink på den då den skulle hissas upp (eller ner). Du är så himla duktig och visst sjutton kan du sy...jag kan egentligen inte heller sy men envetenheten driver mig...Sydde en "tärneängel" i går men blev inte nöjd...Har gjort i ordningen kropp till ytterligare en ängel men den får vänta då det är jobba som gäller i kväll, suck!!!
  Ha det gott och ska bli kul att eventuellt få se din docka...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du varit! och vilket fint "toile´nånting vad det nu heter" för tyg...
  Visst har det ett franskt namn?

  SvaraRadera
 5. Ohh vad duktig du är. De är jättefina

  Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 6. Så himla fint det röda mönstret blev mot de ljusa längderna, så snyggt...:) kramen

  SvaraRadera
 7. Det blev ju kanon fint !!
  Tyget gillar jag,det skulle jag vilja ha själv :)
  Var hittar man beskrivningen på " Ernst" gardinerna ?

  Kram
  Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck