tisdag 15 juni 2010

Min arbetsplats Nordanbygård

Nu sprang dagen i väg i en rask takt igen. Hade fullt upp på jobbet med väggord som skulle skrivas ut, beställningar i web butiken skulle göras klara, mail skulle svaras på och sist men inte minst så skulle bilder på smycken göras klart (fotade dem hemma i går kväll). I bland måste man göra så, på jobbet är det lätt att bli distraherad och ljuset kan vara knepigt.

Som ni vet så jobbar jag på Design and Countryhouse som är en spännande arbetsplats ur många synvinklar. Oftast så pratar jag om varor och när vi gör om, nått som jag inte har pratat om är själva huset vi finns i. Det är en gammal gård som heter Nordanbygård här kommer lite info om gården.

DSC_0088 

“Nordanbygård är inom Västerås kommun det enda väl bevarade exemplet på de under 1800-talet vanligt förekommande "landerierna" (lantliga borgarresidens med jordbruk). Gården ligger inom Västerås stadsgräns utmed Bergslagsvägen i ett numera bebyggt område. I anslutning till gården finns ännu fungerande ekonomibyggnader till jordbruket.
Med all sannolikhet tillkom gården på 1810-talet genom köpmannen J-G Nordströms markinköp. Denne lät uppföra de byggnader, som utgör stommen till den bevarade bebyggelsen. På uppdrag av den nye ägaren, apotekaren och brukspatronen Christian Mauritz Zimmerman (född 1804 i Västerås), genomgick mangårdsbyggnaden år 1847 en ombyggnad som gav den dagens utformning. Manbyggnaden av rödfärgat timmer i 2 våningar under tälttak tillbyggdes med kopplade flyglar i bottenvåning samt med lanterninvåning överst. Byggnaden fick även dess nuvarande panelning och sin karakteristiska senempirer utsmyckning med balustrader, kolonnburen förstukvist och inte minst den bevarade påkostade fasta inredningen och inre utsmyckningen.
Flyglarna fick spritputsrevetering och östra flygeln försågs med klocktorn. Portliderbyggnaden tillkom genom utökningen av en mindre befintlig byggnad.”

DSC_0090

Ni förstår att det är ett vackert hus och att vi trivs där men i bland händer saker som kanske inte är fullt lika roliga. Jag jobbar oftast från kl.9 och är då själv i huset (på övervåningen som inte är butik) i ett par timmar, själv å själv skall jag nog säga. Man hör saker och känner av en del i huset, i bland bekommer det mig inte men i bland så kryper det längs ryggraden och man känner att man inte skall vara där. Vissa kunder har talat om ett av rummen att det känns tungt att vara där inne och att man får en känsla av att där skall man inte vara. Tänk om vi kunde få hit Terry Evans och att han kunde förklara vad som händer, eller se om vi kan göra nått åt den olust känsla vi har. För när det är mörkt och kväll då vill man inte vara själv.

Det finns säkert folk som inte tror på sånt här och tycker det är larv och sedan finns det dem som blir rädd men jag tycker det är upp till var och en att tro och tycka som man vill. Nog om detta, tänkte bara att det finns folk som vill veta och då kunderna frågar om detta så var det dags att tala om vad vi känner.

DSC_0091

Tänkte visa er mitt andra fynd från i söndags, ser inte mycket ut för värden i den färgen men det kan jag råda bot och skall göra det. Uret fungerar utmärkt (har visst börjat samla på ur med) Lovar att det var ett fynd eller vad sägs om 30:-

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Du har verkligen en fin arbetsplats. Det var ett tag sedan jag var där. Verkar som om ni har samma slags "besökare" som vi har på vårt "Gästis". Jag har varit med alla "spöken" sedan jag var ungefär 15 år gammal och har accepterat dem ganska bra tills en dag då det blev obehagligt. Fick hjälp av 2 olika medium som "rensade" upp. Sedan dess finns det nog bara någon enstaka kvar. Hon fick fram att det var 67 st där..... Vissa energier är riktigt obehagliga och dåliga.. hoppas att ni kanske kan hitta någon som kan komma dit. Ha det bra kram Aydan

  SvaraRadera
 2. Hej! Det verkar som om du har en både fin och intressant arbetsplats..fast jag skulle inte vilja vara där ensam..Jag tror absolut att det finns nått vi inte riktigt förstår...Jag hoppas att vi båda nu kan få igång det vi tänkt till sommaren ;)..Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Nog har du en vacker arbetsplats, har ju varit där, och här händer det oxå saker på Bossgård, inte obehagliga men jag är inte ensam...kramen

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar ett avtryck